BRAZIL ZOUK

TANFOLYAMOK

Mire számíthatsz a tanfolyamainkon

A zouk igazán komplex, fizikailag, technikailag és emocionálisan egyaránt igényes táncstílus, melyből sok más tánc merített ihletet, hogy színesítse mozdulatainak repertoárját.

Térkép nélkül könnyen elveszhetünk az első ránézésre bonyolultnak látszó mozdulatok és lépések útvesztőjében. A Zouk Passion tanfolyamai éppen arra vállalkoznak, hogy ebből az útvesztőből segítsenek neked kiutat találni. Elemeire bontva a zouk mögötti komplexitást, kezdetektől segítenek téged a fejlődésben. Céljuk, hogy olyan biztos alapokat adjanak neked, amelyekre bátran építhetsz a haladóbb szinteken.

Néhány téma, amire az alap- lépések és mozdulatok mellett szintén kitérünk:


► LOGIKA ◄

A zouk minden szempontból egy nagyon összetett mozdulatvilággal rendelkező tánc. De minden lepés és kombináció mögött egyszerű logika áll. Ezt sajnos sokszor nem hangsúlyozzuk eléggé. Ha ezt a logikát átlátod bármilyen mozdulatot meg tudsz valósítani, ezért tartjuk fontosnak, hogy már most elkezdjük "zouk térképünk főbb útvonalait" felvázolni, amelyből még rengeteg elágazás nyílik majd, de ezekhez mindig visszatérünk.


► VEZETÉS-KÖVETÉS ◄

Páros tánc lévén elengedhetetlen, hogy a vezetés-követési technikára sok figyelmet szenteljünk. Ahhoz, hogy a táncunk ne jól betanult mozdulatsorokból álljon össze, hanem folyamatos kommunikáció legyen a partnerek között, a kapcsolatnak, a jeleknek, szabályoknak egyértelműeknek kell lenniük. Fontos, hogy ezeket a pár mindkét tagja egyformán értelmezze.


► KERET ◄

Ez a téma a vesszőparipánk, hiszen ez adja meg a pár közös terét, amelyben együtt mozgunk. Ha a keret rendben, minden rendben. Ezért néhány kerettartó gyakorlat is vár majd rátok, hogy már most az elején rögzüljön ennek a fontossága, hiszen táncunk csak így válhat élvezetessé.


► ZENE ◄

Nem elég a lépéseket tudni, azokat a zenével összhangban kell lépni. Nagyon fontosnak találjuk, hogy röviden átvegyük, miként kapcsolódunk a zenéhez tánc közben, mikor lépünk, mire figyelünk. Tehát tudjuk hol van az "egy" és hol a "szünet", melyik lábbal mikor lépünk stb.I

ZOUK PASSION CLUB | +36 70 606 - 7545 | info@zoukpassion.hu | www.zoukpassion.hu
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!